Старши треньорът на българския национален отбор по баскетбол-жени Николай Боруков наблюдава и на живо последните две срещи от финалната серия на родното първенство и не бе много доволен от качеството на баскетбола, показан в зала "Бойчо Брънзов" в Буругас.

След като Дунав Еконт триумфира с титлата и сложи точка на сезон 2007/08, Боруков обяви за bulgarianbasket.com имената на състезателките, които ще бъдат повикани на сбора на националния тим за евроквалификациите през лятото.

„Определено нивото на показаната игра бе под очакванията. Дунав Еконт спечели съвсем заслужено титлата и то по категоричен начин. Освен обявените вчера състезателки, които играят в чужбина и ще бъдат извикани в националния състав, от финалистите в разширения отбор ще попаднат по четири баскетболистки. Това са Диана Найденова, Анна Римпова, Христина Минкова и Анета Митева от Дунав Еконт, и Зорница Костова, Димана Макариева, Наталия Топалова и Радостина Славова от Лукойл Нефтохимик. Представянето им във финалната серия не повлия на окончателното ми решение дали да бъдат извикани,” каза Боруков.

Вчера той даде списъка и на „чужденките” в националния тим. Това са: Гергана Брънзова (Фенербахче, Турция), Ева Гунева (Шибеник, Хърватия), Гергана Славчева (Пол Коменсе, Италия), Ивелина Вранчева и Милена Томова (Сегет, Унгария), Таня Чиров (Италмока, Италия), Жаклин Златанова (Тарб, Франция), Мария Цанкова (Виаонети Винарос, Испания) и Теодора Петрова (Бургос, Испания).