Спортният директор на Левски Даниел Боримиров определи „сините” за фаворит в дербито с ЦСКА. „В България винаги съм слагал Левски на първо място. За това смятам, че преди дербито с ЦСКА, ние сме фаворитите”, отсече за Гонг Даниел Боримиров.

„Това е мачът на сезона за Левски. Така се получи след провалите в Европа, който претърпяхме. Надявам се нашите футболисти да се раздадат. В момента не трябва да се мисли за нищо друго, само за мача”, продължи спортният директор на „сините”.

„Надявам се Георги Иванов да се възстанови, макар че е контузен от доста време и не е във форма. Треньорското ръководство ще вземе решение. Най-вече обаче Гонзо трябва да каже, дали ще е в състояние да играе в този мач”, каза Боримиров.

„С Емил Велев винаги коментираме състава, но той е човекът, който взима решенията. Все пак това не влиза в моите функции. Не искам да се бъркам в подреждането на състава, това е работа на Емо Велев”, декларира Боримиров. 

„Истина е, че президентът удържа пари на футболистите. Мисля, че това е с цел да мотивира футболистите. Те знаят, че ако спечелят мачовете с ЦСКА и Черноморец ще си получат парите”, продължи още Даниел Боримиров.

Бившият полузащитник на Левски призна, че в момента е по-притеснен отколкото във времето, когато беше на терена. „Сега е различно, защото нещата зависят от футболистите. Ние можем само да помогнем на играчите с наставления отстрани”, сподели спортният директор на Левски.

„Избягвам да коментирам отбора на ЦСКА. По-важно е ние да играем на ниво. Мисля, че ние също разполагаме с добри и опитни футболисти. Надявам се ЦСКА да играе офанзивно. Надявам се хората, които дойдат на стадиона, за да ни подкрепят да останат доволни след мача”, допълни началникът от „Герена”.

„Мисля, че нашите футболисти са достатъчно мотивирани преди мача с ЦСКА. Не мисля, че ни гони някаква голова суша. Просто отборите, които играят срещу нас винаги са с много затворена тактика. Когато някой тръгне да се надиграва с нас, падат и много голове. Надявам се да е така и срещу ЦСКА”, допълни в интервюто си за Гонг Даниел Боримиров.

Спортният директор на „сините” коментира и ситуацията около Гошо Христов, който напоследък не е точен пред противниковите врати. „Проблемът при Георги Христов е психологически. Въпрос е на време, той ще започне да вкарва голове”.

„Набелязваме футболисти, които да вдигнат нивото на Левски. Това обаче според мен е тема на друг разговор. Сега не е моментът. Трябва да мислим само за дербито с ЦСКА”, завърши спортно-техническият шеф на Левски.