Районната прокуратура в Бургас е привлякла като обвиняеми 49-годишна жена и нейния син на 24 години във връзка със заловените 61 мигранти, които бяха превозвани в малък бус.

Групата  бе задържана на пътя Бургас- Средец до квартал Меден Рудник преди два дни.
 

Акция в Бургас: Задържаха мигранти (СНИМКИ/ВИДЕО)

Синът и майка му са обвинени в това, че  с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнали 61 чужденци – граждани на Афганистан, да пребивават и преминават в страната. Синът ги превозвал в нарушение на закона чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил, собственост на И.Х., като деянието е извършено по отношение на повече от едно лице и по отношение на лица, ненавършили 16-годишна възраст.

Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа. Според наблюдаващия прокурор по делото е налице обосновано предположение за това, че обвиняемите са извършили тежко умишлено престъпление, в което са обвинени и съществува реална опасност същите да се укрият или да извършат ново престъпление.



Предстои наблюдаващия прокурор да внесе искания за определяне на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо обвиняемите в Районен съд-Бургас.