Фондация “Пътят на Траките” организира третото издание на единствения по рода си фестивал „Живият огън на традициите” под надслов „Символ и ритуал“, който ще се проведе в дните 21, 22 и 23 септември в София.

В парк „Военната Академия“ ще ви разкажем за онези символи и ритуали, които са съхранили вярата и духа ни, които са написали културно-историческото ни наследство. Как да се доближим до родовата памет на старите българи, представяща традиционни обреди, традиции, фолклор и занаяти, предавани през вековете до днес, до празничността на душите им, до мъдростта и примера им?

Ето и участниците, които са съпричастни с фестивала:

Теодосий Спасов лице на фестивала, Ансамбъл „Пирин“, Нина Николина с Етноджаз проект, Берковска духова музика, Ансамбъл „Добруджа“.

Човек без памет е по-беден от човек без бъдеще - той дори не знае кой е.

Елате да си спомним…

Бъдете с нас, за да опознаете занаятчийското майсторство и изключителния талант на българите в създаването на бита и културата ни, за да видите част от най-древните български ритуали, обреди и традиции, присъствали в ежедневието на всяко българско семейство, да чуете музиката, която пулсира и танцува с ритъма на сърцата ни.


Цена на билет общо за трите дни 10лв.

Деца до 7 години –без вход


Билети за фестивала търсете в мрежата на Eventim