Гледайте шпионския трилър в 21.00 ч. всяка делнична вечер
Взривоопасни връзки, много екшън, бързи коли, загадъчни случаи и мистериозни убийства очакват зрителите в шпионския трилър "Кондор" тази вечер в 21.00 ч. по NOVA. Поредицата е екранизация по световноизвестния роман "Шестте дни на Кондора" от разследващия журналист Джеймс Грейди, който през 70-те вдъхновява Сидни Полак да създаде култовата филмова класика "Трите дни на Кондора" с участието на Робърт Редфорд.

През годините бестселърът на Грейди продължава да подхранва въображението на Холивуд и затова не е учудващо, че сценаристът на хитовите ленти “Късметът на Слевин” и “В голямата игра” Джейсън Смилович решава да го адаптира за малкия екран. Смилович обаче не прехвърля механично действието от романа в съвремието, а създава история, която напълно отговаря на реалностите на 21 век.

IndieWire определя продукцията като “умно направена адаптация с разширена история, която набляга на правилните елементи в разказа, без да накърнява старите съкровища на фабулата”, а най-известният сайт за кинокритика RottenTomatoes дава на поредицата 82% положителни отзиви. За реализацията на сериала са подбрани както цяла плеяда звезди като Мира Сорвино, Уилям Хърт, Брендън Фрейзър и Боб Балабан, така и млади новоизгряващи актьори като Макс Айрънс и Лийм Лубани, на които са поверени главни роли.

“Кондор” проследява живота на анализатор от ЦРУ (Макс Айрънс), натъкнал се на план, който застрашава живота на милиони хора. Джо Търнър винаги е бил във вътрешен конфликт заради работата си за ЦРУ. Но когато заради едно негово откритие са убити всичките му колеги и Джо е единственият оцелял и е принуден да бяга, теоритичните му резерви се превръщат в напълно реални морални дилеми. Джо ще бъде принуден да преосмисли себе си и онова, на което е способен, за да стигне до истината и да спре заговора. На кого обаче може да се довери в тази ситуация?


Не пропускайте да разберете в премиерния хитов сериал "Кондор" от 11 декември в 21.00 ч. в ефира на NOVA.