Българският филм "Любов" - една история, която докосва сърцето
90973

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Българският филм "Любов" - една история, която докосва сърцето
  • Българският филм "Любов" - една история, която докосва сърцето

Преди броени дни филмът на Боя Харизанова „Любов" спечели десетата си награда, този път за режисура на кинофестивал в Сапоро, Япония.

Филмът разказва за млад мъж, пристигнал в планинско село, за да върне вещите на починалия в злополука свой приятел на единствените му живи роднини - баба и дядо.

В ролите на бабата и дядото са смолянският актьор Никола Пашов и неговата млечна сестра - Катерина Робова.

"Дойде един екип от студенти в Смолян и ме покани. Ангажирах млечната си сестра Катя Робова - тя не е актриса, да я видят дали става за ролята на бабата. Харесаха я много и я взеха, а тя се оказа най-добрата във филма", разказа Никола Пашов.



"Филмът е половин час, но хората много емоционално го изживяват. С големи награди е вече. Екипът ходи от Пекин до Париж и навсякъде, където отидат, получават награди", допълва той.

"Такъв тежък труд не съм полагала през живота си, а аз не съм мързелива. Много се притеснявах, майсторлъка не го знам. Прекрасно се работи със сговорчиви, млади хора. Но в никой случай няма да участвам в друг филм, не мога да поема такъв товар. Аз съм вече от 10 години пенсионерка, гледам прекрасните си внуци, запълнено ми е прекрасно времето", сподели и Катерина Робова.