Лаймската болест e инфекциозно заболяване, което се предава на хората чрез ухапване от кърлежи. Болестта е наречена на градовете Лайм и Олд Лайм в Кънетикът, САЩ, където е диагностицирано за пръв път през 1975 г. като отделно и специфично състояние.

С заболяването са се сблъсквали и някои знаменитости, а каналът „Top Of The Tops“ във vbox7 ни запознава с някои от тях:

Алек Болдуин

Актьорът разкри, че страда от болестта през 2017-а: „Когато открих, че страдам от лаймска болест, си помислих, че няма да живея повече“.

Шаная Туейн

Певицата слезе от сцената заради тази болест, която засегна гласа й. За щастие, след много работа и уроци, кралицата на кънтри попа успя отново да се върне към пеенето. 

Бен Стилър

През 2011 г. актьорът сподели пред „The Hollywood reporter“, че вероятно се е заразил по време на почивка в Нантакет, Масачузетс. „В момента съм добре, но болестта никога не изчезва“, откровен е актьорът.

Йоланда Хадид

Бившият модел споделя: „Тази болест накара мен и други болни буквално да паднем на колене, искайки да умрем от безнадежност и умора“.

Аврил Лавин

През 2015 г. пред „People“ певицата сподели, че не е очаквала, че може да остане на легло за пет месеца от ухапване от буболечка. През 2019 г. пред същото списание Лавин разказва: „Открих себе си чрез тази болест. Когато минеш през нещо подобно, осъзнаваш колко много малките неща, като да станеш сутрин, да отидеш в кухнята и да си направиш кафе, могат да те заредят“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук