Лаймската болест e инфекциозно заболяване, което се предава на хората чрез ухапване от кърлежи. Болестта е наречена на градовете Лайм и Олд Лайм в Кънетикът, САЩ, където е диагностицирано за пръв път през 1975 г. като отделно и специфично състояние.

С заболяването са се сблъсквали и някои знаменитости, а каналът „Top Of The Tops“ във vbox7 ни запознава с някои от тях:

Gulliver/Getty Images

Алек Болдуин

Актьорът разкри, че страда от болестта през 2017-а: „Когато открих, че страдам от лаймска болест, си помислих, че няма да живея повече“.

Шаная Туейн
Gulliver/Getty Images

Шаная Туейн

Певицата слезе от сцената заради тази болест, която засегна гласа й. За щастие, след много работа и уроци, кралицата на кънтри попа успя отново да се върне към пеенето.

Gulliver/Getty Images

Бен Стилър

През 2011 г. актьорът сподели пред „The Hollywood reporter“, че вероятно се е заразил по време на почивка в Нантакет, Масачузетс. „В момента съм добре, но болестта никога не изчезва“, откровен е актьорът.

Gulliver/Getty Images

Йоланда Хадид

Бившият модел споделя: „Тази болест накара мен и други болни буквално да паднем на колене, искайки да умрем от безнадежност и умора“.

Gulliver/Getty Images

Аврил Лавин

През 2015 г. пред „People“ певицата сподели, че не е очаквала, че може да остане на легло за пет месеца от ухапване от буболечка. През 2019 г. пред същото списание Лавин разказва: „Открих себе си чрез тази болест. Когато минеш през нещо подобно, осъзнаваш колко много малките неща, като да станеш сутрин, да отидеш в кухнята и да си направиш кафе, могат да те заредят“.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук