„Едно къдроглаво зелено лице е пуснало корен в моето сърце” – с тези думи авторката на броколската поредица описва своята страст
Броколчо слуша музика, чете и пътува. Играе в снега, радва се на слънцето. Обича да се конти. И има свои фенове във "Фейсбук". Вероятно е пътувал и преживял повече от някои от нас.
 
Как зеленчук ще прави всичко това, се питате. Ами, ако зад него стои умерено луда и с достатъчно чувство за хумор и въображение „майка”.  

Вижте в галерията какви ги върши Броколчо



В случая това е Екатерина Катрачева. „Всичко започна, както може да започне такова нещо - на шега. Обичам броколи и един ден на работа си носех такава здравословна закуска. Докато късах розичките му и ги хрупках, открих, че закуската ми е и симпатичен натюрморт. Снимах броколите и ги споделих във "Фейсбук", а интерпретациите, реакциите и усмивките, които предизвика постът, ме вдъхновиха да продължа. Открих, че броколите могат да са част от пейзаж, да изразяват настроение, да се шегуват и да размишляват”, разказва авторката на броколската поредица.
 
Ако някой ден се забавех с поредния пост, приятели и колеги ме питаха къде е "Брокол", както започнахме да го наричаме. Често се случва познати, с които сме приятели във "Фейсбук", да ми изпращат снимки, рисунки на броколи или пък когато се срещнем, да ми разказват за някаква вариация на броколи, която са видели”, продължава тя. 

И за да не помислите, че Катрачева има прекалено много свободно време, веднага уточняваме, че тя е човек със сериозна професия. В момента работи като репортер в Дарик радио, като преди това е била кореспондент на "Фокус" във Вашингтон, водещ на сутрешния блок в радио "Фокус", работила е за продуцентска къща, като водещ на тв предаване "Архитектоника" по ТВ Европа и радиопредаване "Към върха" по Дарик. След дипломирането си, заедно с още две водещи, правят радиопредаването "Три четвърти" по "Алма Матер".
 
И докато Броколчо продължава да предизвиква интерес, Екатерина не смята да приключва поредицата си. Дори напротив, отскоро той си има профил и в "Инстаграм".

Още новини за нетипични интернет звезди:

Жирафът Ейприл роди мъжко отроче, хиляди проследиха раждането на живо

Котка-песимист е истинска звезда в Instagram (СНИМКИ)

Елегантната котка на Джулиан Асандж - любимец на туристите в Лондон (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук