/ Снимка: Екатерина Катрачева
„Едно къдроглаво зелено лице е пуснало корен в моето сърце” – с тези думи авторката на броколската поредица описва своята страст
Броколчо слуша музика, чете и пътува. Играе в снега, радва се на слънцето. Обича да се конти. И има свои фенове във "Фейсбук". Вероятно е пътувал и преживял повече от някои от нас.
 
Как зеленчук ще прави всичко това, се питате. Ами, ако зад него стои умерено луда и с достатъчно чувство за хумор и въображение „майка”.  

Вижте в галерията какви ги върши Броколчо

Броколчо
Снимка: Екатерина Катрачева


В случая това е Екатерина Катрачева. „Всичко започна, както може да започне такова нещо - на шега. Обичам броколи и един ден на работа си носех такава здравословна закуска. Докато късах розичките му и ги хрупках, открих, че закуската ми е и симпатичен натюрморт. Снимах броколите и ги споделих във "Фейсбук", а интерпретациите, реакциите и усмивките, които предизвика постът, ме вдъхновиха да продължа. Открих, че броколите могат да са част от пейзаж, да изразяват настроение, да се шегуват и да размишляват”, разказва авторката на броколската поредица.
 
Ако някой ден се забавех с поредния пост, приятели и колеги ме питаха къде е "Брокол", както започнахме да го наричаме. Често се случва познати, с които сме приятели във "Фейсбук", да ми изпращат снимки, рисунки на броколи или пък когато се срещнем, да ми разказват за някаква вариация на броколи, която са видели”, продължава тя.

Броколчо
Снимка: Екатерина Катрачева

Броколчо
Снимка: Екатерина Катрачева

И за да не помислите, че Катрачева има прекалено много свободно време, веднага уточняваме, че тя е човек със сериозна професия. В момента работи като репортер в Дарик радио, като преди това е била кореспондент на "Фокус" във Вашингтон, водещ на сутрешния блок в радио "Фокус", работила е за продуцентска къща, като водещ на тв предаване "Архитектоника" по ТВ Европа и радиопредаване "Към върха" по Дарик. След дипломирането си, заедно с още две водещи, правят радиопредаването "Три четвърти" по "Алма Матер".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Чета, следователно съществувам.

A post shared by Ekaterina Katratcheva (@_brokata_) on


И докато Броколчо продължава да предизвиква интерес, Екатерина не смята да приключва поредицата си. Дори напротив, отскоро той си има профил и в "Инстаграм".

Още новини за нетипични интернет звезди:

Жирафът Ейприл роди мъжко отроче, хиляди проследиха раждането на живо

Котка-песимист е истинска звезда в Instagram (СНИМКИ)

Елегантната котка на Джулиан Асандж - любимец на туристите в Лондон (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук