Видео, показващо как лоялно куче се грижи за прикования си към инвалидна количка стопанин, трогна потребителите на социалните медии, пише в. "Дейли стар".

Кадрите са заснети в Тараз, Казахстан, от местната жителка Фидана Дурусова. Видеото показва как 11-месечният Магнус внимателно бута инвалидната количка, в която седи 70-годишният Анатоли Дербеньов, помагайки му да си проправя път из града през натовареното движение.

Дурусова разказва, че е предлагала пари и храна на възрастния мъж, но той е отказал. Пенсионерът е заявил, че предпочита да е независим и да разчита единствено на помощта на своя питомец - неговото "единствено семейство". Анатоли е споделил още, че Магнус е започнал да се грижи за него, когато е бил едва на четири месеца.



Загрижената жена не е единствената, предложила помощта си на Дербеньов, но възрастният мъж е отхвърлил всички подобни оферти.


Фактът, че Магнус преди е бил ударен от автобус и известно време е бил "извън строя", но въпреки това след възстановяването си е продължил да се грижи за стопанина си, прави историята още по-трогателна.

Клипчето е очаровало потребителите на социалните медии. "Кучетата са истински приятели, никога не трябва да ги забравяме", гласи възторжен коментар.

"Те не са способни на предателство и остават лоялни, независимо от всичко", пише друг любител на четириногите приятели на човека.



За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА