Робърт де Ниро остана безмълвен на летището в София
57375

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Робърт де Ниро остана безмълвен на летището в София
  • Робърт де Ниро остана безмълвен на летището в София

Един от най-големите в световното кино Робърт де Ниро пристигна в столицата ни късно снощи. 45 минути след полунощ актьорът се появи на ВИП-а на летище София и остана безмълвен пред многото журналисти и фенове, които го чакаха часове наред.

Звездата от "Шофьор на такси" и "Разяреният бик" изглеждаше стъписан от огромния интерес към него и не само, че не каза и дума, но не даде и нито един автограф. След като се появи на вратата на ВИП-а Де Ниро за секунди беше вкаран от няколко охранители в огромен черен джип.

Знаменитият актьор дойде у нас, за да доснима филма "Killing Season". Заради него от понеделник тук е и Джон Траволта.

Макар че според предварителната информация Робърт де Ниро ще остане в София едва два дни, той пристигна в столицата ни с голямо количество багаж. Четири куфара и няколко чанти бяха натоварени в черния джип, който очакваше актьора. Той се появи гладко избръснат и първоначално усмихнат на ВИП-а, но после бързо промени изражението си, смаян от блъсканицата около него и предпочете да не отговаря на журналистически въпроси и да не раздава автографи.



Това разочарова част от очакващите го фенове, но други останаха доволни и само от факта, че са успели да го видят. Един от тях е младият актьор Юлиян Иванов, който каза пред Дарик: "На мен ми харесва това, че Робърт де Ниро е естествен. Изглежда човечен. Може да се въплъти във всякаква роля, във всякакъв образ. Способен е да качи 30 килограма, да си изпили зъбите, да се научи да говори с италиански акцент. Много неща е правил заради една роля".

Впечатлен от актьора е и студентът от Националната спортна академия Николай: "Той е един от най-великите актьори за всички времена. Първото, което е, че той е човек. Това е нещо, което го прави уникален. Много малко актьори от този ранг са човечни. Повечето си мислят, че стъпват по вода. Това е човек, от който хората могат само да се поучат. Аз за първи път го видях във филма "Жега". Тогава бях малък и не можех да осъзная за какъв актьор точно става въпрос, но когато попораснах и започнах да се интересувам, ми стана ясно".

Само две сцени от "Killing Season" ще заснемат у нас Робърт де Ниро и Джон Траволта. Те ще работят основно в Киноцентъра в Бояна. Според сюжета на филма Де Ниро и Траволта са ветерани от войната в Босна. Първият изпълнява ролята на американеца Бенджамин Форд, а другият е сърбинът Емил Ковач. Режисьор на продукцията, която събира за първи път двете звезди на снимачната площадка, е Марк Стивън Джонсън. Премиерата на "Killing Season" е планирана за 2013 година.

А отпътуването от страната ни на Робърт де Ниро и Джон Траволта по предварителен план трябва да се случи късно вечерта в четвъртък.

Междувременно Дарик научи, че докато са тук, световноизвестните актьори най-вероятно ще се видят с премиера Бойко Борисов. Идеята е те да се съберат на вечеря. На масата им ще има малко хора. От страна на "Ню Бояна" ще присъстват шефът на студията Дейвид Варод, както и Димитър Дерелиев и Татяна Педерсън. Министър-председателят също ще има възможност да покани няколко души, но засега не се знае кой ще попадне в списъка му.