Последната музикална продукция на Тейлър Суифт - The Tortured Poets Department, стана първият албум, който достигна над 1 милиард стрийма за една седмица на платформата „Спотифай“, съобщи сайтът на „Билборд“. 

Той излезе на 19 април и постави постави рекорд с 300 милиона стрийма за един ден в историята на „Спотифай“.

В 11-и студиен албум на носителката на „Грами“ е сингълът Fortnight с участието на американския рапър Пост Малоун, който е превърна в най-слушаната песен в „Спотифай“ за един ден. Часове след като продукцията с 16 изпълнения, поп звездата  Суифт обяви и разширена версия с допълнителни 15 песни, озаглавена The Anthology.

Оттогава The Tortured Poets Department събира повече от един милиард стрийма на платформата „Спотифай“, което го прави най-слушаният в историята, отбелязва "Билборд".

 

Това е поредният рекорд за Тейлър Суифт. Друго нейно постижение е в „Епъл мюзик“. За първите 24 часа от излизането си The Tortured Poets Department достигна повече стриймове от всеки друг поп албум в историята на платформата. През първите четири дни на пазара са продадени 800 000 копия на винил. Така Суифт счупи собствения си рекорд за най-много продажби на музикални плочи, надминавайки предишните 693 000 копия на албума 1989 (Taylor‘s Version) през първата му седмица от появата му на пазара.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Анна Владимирова/БТА