След като моделът Криси Тейгън сподели със света, че в напреднала бременност е загубила бебето си, и то с  снимки "от мястото на събитието" в Instagram, тя запази мълчание. Мълча близо месец, но преди часове публикува текст в блог, в който разказва за дните преди загубата, след загубата и защо в крайна сметка е решила да сподели такъв тежък, но и много личен момент със света. Вижте още в канала "Stars News" във vbox7.

"Не знам откъде да започна, но най-правилно е първо да ви благодаря. В продължение на седмици домът ни беше отрупан с цветя. Прочетох картичките ви със сълзи на очи", пише съпругата на Джон Леджънд. Той и Криси Тейгън загубиха бебето си на 30 септември, въпреки всички опити да лекарите да задържат бебето. Тогава те публикуваха снимки, на които се вижда как Криси плаче, как прегръща мъртвороденото си дете и още куп тежки кадри.
 
"Помолих майка ми и Джон да направят тези снимки, колкото и тежко да беше. Казах им да не ме питат нищо, а просто да снимат. Джон мрази тези снимки. За него нямаше абсолютно никакъв смисъл да се правят", разказва тя. "Но аз просто имах нужда да помня този момент завинаги, както помня целувката ни пред олтара и сълзите от щастие, когато се родиха Луна и Майлс (бел. ред. децата им)", продължава тя. "И имах абсолютната нужда да споделя тази история", допълва тя.
 
След като Криси Тейгън публикува снимките, много хора споделиха техните истории за загуба на бременност, мъртво раждане, спонтанни и задържани аборти.


"Откритостта на Криси помага да се премахне стигмата и да се насърчат разговорите по тази тема. Хората трябва да разберат, че в повечето случаи няма нещо, което е могло да направят, за да се предотврати това събитие", коментира д-р Лили Цимерман, репродуктивен специалист, пред Insider.