Сумата изхарчена за тоалети от херцогинята на Кеймбридж Кейт е набъбнала въпреки пандемията през 2020 година, съобщава Daily Mail. 

През изминалата година Кейт беше хвалена за отличния си вкус и стил. Тя дори счупи собствения си рекорд за появи със стари дрехи и с този си жест предизвика одобрение и възхищение. Въпреки това съпругата на бъдещия крал е изхарчила за нови тоалети 94 000 паунда. 

Кейт Мидълтън е изхарчила най-много за тоалета, който носеше по време на турнето им с принц Уилям в Ирландия малко преди пандемията от коронавирус да затвори света. 

Става въпрос за изумрудената рокля на Алесандра Рич за 2700 долара, палтото на Катрин Уокър за 5 200 долара и обеци от Asprey Daisy Heritage на стойност 30 600 долара. 


Страстта на херцогинята към палта също е повлияла на разходите й за външен вид - всяко от тях струва между 4000 и 6000 долара.
 

Всеизвестен факт е, че „спонсор“ на гардероба на Кейт не е принц Уилям, а нейният свекър принц Чарлз и само малка част от средствата се взимат от семейния бюджет - за да могат британските данъкоплатци да оценят компетентно вкусовете на брюнетка. По време на пандемията държавното финансиране на кралското семейство беше спряно.

Също така обаче любовта на Кейт към елегантните дрехи има положително въздействие върху икономиката. Платформата LovetheSales изчисли, че облеклата, с които  Кейт се появи по време на пандемията са три пъти по-търсени и продавани от тези на Меган Маркъл (14 от 16 на Кейт и само един от шестте тоалета на Меган).

Превод и редакция: DarikNews