Тази година Киномания отново ще зарадва най-верните приятели и почитатели на седмото изкуство в България. От 7 ноември до 3 декември Националният дворец на културата ще е домакин на 22-рото издание на фестивала, в рамките на което ще бъдат представени 90 филма.

Няма да бъдат пропуснати премиерни български заглавия, нито актуалните фаворити от британското, френското, италианското, руското кино, както и специална селекция американско независимо кино, азиатско кино, музикални филми и документално кино.

Акцентът е поставен и върху програма от филми, посветени на тангото, както и на истории, тясно свързани с Барселона. В програмата на тазгодишната Киномания не са пропуснати и анимациите, както и големите фестивални хитове за 2007 и 2008-ма.

През месеца на Киномания българските зрители ще могат да видят 90 филма, като 80 от тях пристигат специално за събитието. 

По традиция откриването на есенния киномаратон отново ще бъде повече от впечатляващо – началният старт ще дойде с уникалния филм концерт Shine a Light, режисиран от гениалния Мартин Скорсезе. Легендарните Rolling Stones (Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс) ще покажат на родната публика, че са все още са във форма за здрав рок и горещо шоу на сцената. Затова и на 7 ноември не бива да се пропуска горещото откриване на Киномания 2008 (зала 1 на НДК).

Една от най-чаканите премиери на предстоящия киномаратон е новата провокация на братята Коен - "Изгори след прочитане" (Burn After Reading).

В шпионската пародия, наситена с черен хумор, ще видим тежката артилерия на Холивуд - Джордж Клуни и Брад Пит, както и Джон Малкович, Тилда Суинтън, Франсиз Макдорманд.

Четете повече в Zar.bg