Студените месеци са истинско изпитание за кожата на ръцете ни. Колкото и де ни предпазват ръкавиците, ниските градуси, дезинфектантите и домашните почистващи препарати могат да изсушат кожата ни, пише каналът "Баба знае" във vbox7. Ето и няколко съвета как да се справим със сухата кожа на ръцете.

Домашна маска с авокадо

Авокадото има страхотни овлажняващи качества и съдържа много витамини. Можете да си направите маска за ръце с половин узряло авокадо, 1 чаена лъжичка кокосово масло, 1 чаена лъжичка масло от жожоба и половин чаена лъжичка лимонов сок. Нанесете маската върху ръцете си за 10-15 минути, като можете да ги увиете с фолио за по-добро усвояване.

Овлажнител за въздух

Ако живеете в суха среда, овлажнителът може да бъде чудесно допълнение към вашето домакинство. Той лесно ще върне влагата в сухата кожа.

Мед

Медът има антибактериални и антиоксидантни свойства. Нанесен върху суха кожа, той почиства и дезинфекцира сухата зона, а след това стимулира имунната система да започне да изгражда отново увредената тъкан.


Овес и слънчогледово масло

Доказано е, че маслото от слънчогледово семе хидратира и подмладява сухата и изсушена кожа. Овесът също има много сходни свойства, затова комбинацията от двете може да направи чудеса с кожата ви. Смесете варени или сурови овесени ядки с няколко капки масло от слънчогледово семе и нанесете сместа върху кожата си, оставете да подейства няколко минути и изплакнете.

Витамин В3

Консумирането на храна богата на витамин В3 или прилагането на продукти за кожа, които съдържат ниацинамид ще подобрят хидратацията на кожата ви. Те ще подкрепят бариерата на кожата и ще поддържат нейната влага за по-дълго време.