По-строгите мерки против разпространението на COVID-19 паднаха в България. Поне на този етап нещата изглеждат така. Остава обаче задължителното носене на маски, когато сте на закрити обществени места – например в магазините за хранителни стоки, когато отивате да си платите на място сметките, в градския транспорт включително, където дори ще ви глобяват, ако не носите маската си.

Спазвайте мерките, които са наложени в момента, за да избегнете излишни главоболия. Добрата новина е, че вече може да пътуваме отново из страната.

Със сигурност сте забелязали, че много от приятелите ви вече споделят снимки и видеа от първите си разходки сред природата. Не сме изненадани, с това чудно време всеки иска да подиша чист въздух. Същото направиха някои от най-известните родни знаменитости. Вижте ги в канала "Cool News" във vbox7:

Една от звездите, която сподели как прекарва първия ден с по-голяма свобода, е поп-фолк певицата Анелия, която показа в Инстаграм чудесни снимки.

 

Вижда се, че певицата е на много красиво място в природата, просторна зелена морава, коне.

Анелия сподели и снимка на красивата си дъщеря Ивон. 

От снимката става ясно, че тя е била на приятна разходка в близост до град Елин Пелин – красив парк с езеро, беседки и чудесни гледки.
 

Друга известна певица сподели в Инстаграм своето първо бягство от града.

Фолк певицата Гергана качи в Инстаграм очарователни снимки от разходката си сред природата, а ние може да кажем, че кадрите са впечатляващи.
 

Обичаната водеща на "На кафе" Гала се отдаде също на уикенд разходки. Това стана ясно от снимката на нейната половинка Стефан, която той е качил в своя Инстаграм профил.

Към снимката Стефан е споделил:

"Мери кристмас! Малко разходка, малко позиране, малко борба... и съботата отминА".
 

Друга родна знаменитост от кино и театралните среди също показа как е прекарал първите по-свободни дни. Актьорът Тончо Токмакчиев се порадва на слънчевите лъчи извън София. Той е избрал да прекара известно време в красивия Велинград.

На друга снимка от същото място, Тончо е в компанията на Кирил Ефремов. Към нея той е споделил:

"Тази снимка ме връща почти 35 години назад. В този басейн сме играли до премаляване като тийнейджъри...", пише Тончо и допълва, че тогава не е било хотел, а почивна станция на ЦК на БКП. 

"Затова велинградчани още наричат хотела "ЦеКа-то". Естественно, не беше достъпен за простосмъртните, но ние прескачахме оградата или влизахме през малка вратичка откъм хората! Много яко беше...", спомня си още актьорът.
 

Марта Вачкова пък сподели красиви снимки от своята обиколка из улиците на стара София. Красиви, пролетни кадри, които определено се харесаха на последователите на актрисата.