Президентът Джордж Буш може да има проблеми с английския синтаксис, но изглежда е голям специалист по редене на пъзели, пише "Дейли телеграф".

Пръснати парченца от пъзели са обичайна гледка в къщите на семейство Буш, а много членове на фамилията са заклети фенове на Хауърд Робинсън - британски художник, прочул се с рисунките си на животни за мозайки. На Робинсън е била оказана и най-голямата чест - пряка поръчка от Белия дом, посочва БТА. Той е бил помолен от съпругата на президента Лаура Буш да направи пъзел с техните фамилни кучета - Мис Бизли и Барни - като подарък за 60-тия рожден ден на Джордж.

"Развълнувах се от поръчката на американската първа дама. Правил съм много илюстрации и е приятно да до кого те стигат. Но никога не съм си и представял, че президентът на САЩ ще седи в Кемп Дейвид и ще реди някой от моите пъзели", заявява Робинсън.

Междувременно ентусиазмът на президента да реди пъзели охладня след като американки комици го "взеха на мушката", отбелязва "Дейли телеграф". Един от тях заявил, че Буш е бил особено горд, че е приключил пъзел за две седмици при положение, че отстрани на кутията е пишело от 3 до 5 години.