Британската поп звезда Джеймс Артър и едни от най-утвърдените имена в родната музика - Васил Найденов, Мариана Попова и дует „Авеню", влизат в Къщите на съдиите, за да намерят новия X Factor на България. Това ще се случи тази седмица в музикално шоу №1 в света, когато Любо, Заки, Саня и Мария ще разчитат на помощта на най-големите звезди на българската и световна сцена, за да изберат финалистите от своя отбор.

Какво е да пееш Impossible пред изпълнителя на Impossible? Тази чест, но и предизвикателство ще се падне на едно от момичетата, чийто ментор е Саня. „Това е трудна песен, защото нямаш време да си поемеш въздух. Просто трябва да я атакуваш!", с тези думи британският X Factor Джеймс Артър ще се обърне към една от участничките. Звездата на Великобритания ще се окаже сбъдната мечта за момичетата на Саня, които ще дадат всичко от себе си, за да го впечатлят с глас, визия и дори татуировки...

Джем сешън в чест на Васил Найденов - така момчетата на Мария Илиева ще посрещнат емблемата на българската музика. „Поканила съм най-голямата звезда - човек ментор за поколения музиканти", с тези думи Мария ще представи своя гост. Дори екипът на X Factor няма да успее да скрие вълнението си и ще поздрави големия българския изпълнител с изпълнение именно на негово парче.

В Къщата на Заки един дует ще се събере отново, за да намери свой достоен заместник - следващия най-добър дует или пък най-добрата група. Заки ще покани своята дуетна половинка от „Авеню" - Боби Иванчев. „Тази година търсим група, която да спечели шоуто. Няма по-подходящ човек за тази задача", ще аргументира избора си Заки и ще се окаже абсолютно прав: "Смятам, че намерихме българските Destiny's Child", това признание ще направи самият Боби, след като чуе изпълнението на триото Гери Никол, Мишел и Христина.
Изключително емоционална ще бъде обстановката в Къщата на Любо, където гост ще бъде Мариана Попова. Изпълнението на „Мой свят" на 28-годишния Момчил ще предизвика сълзи в очите на Любо и Мариана. "Сякаш самият Дими прозвуча в началото на песента", няма да могат да скрият вълнението си те.
Как ще се представят участниците и какво ще чуят от менторите и техните гост-звезди? Ще разберете от X Factor, утре вечер от 22:00 ч. по Нова.