Таралеж дебелак, тежащ три пъти повече от своите събратя, бе подложен на диета, защото заради шкембето си не можел да се свие на топка, пише в. "Дейли мирър".

Най-дебелата котка в Америка тежи колкото 4-годишно момче

Ежът гигант носи прякора Големия и освен диета кара и фитнес режим. Той натрупал своите 1,74 килограма, докато водел луксозен начин на живот, след като бил спасен преди 4 месеца от природозащитник. Големия толкова си паднал по лесния живот, че забравил да изпада в зимен сън и го удрял на купони. Той се хранел от чиния и много скоро надебелял неудържимо.

Сега работниците в приюта за диви животни в Крикдейл в графство Уилтшър, където е настанен, искат да вкарат лакомника във форма и да го пуснат на свобода тази пролет. Но за целта таралежът ще трябва доста да се потруди с физически упражнения и да погладува. Животното трябва да достигне нормалното за своите събратя тегло от около 500 грама.

Големия наддал на килограми преди да попадне в приюта, след като бил хранен с кучешка храна и със сушени месни червеи. Ако живееше в природата, всяка нощ той щеше да изминава по 2 километра в търсенето на храна. Но Големия се отдал на мързел и преяждане. Ако сега бъде пуснат на свобода, той няма да може да се предпази от своите врагове, защото не може да се свие на кълбо заради шкембето си.



Източник: БТА