Барак Обама има куп роднини на екзотични места от Хавай до Кения и в предизборната кампания откри, че леля му живее в Бостън. Сега не един, а цели 8000 бедуини в Северен Израел твърдят, че са роднини на новоизбрания американски президент, пише британският в. "Таймс".

Макар че говорителят на "изгубеното племе" на Обама още не е разкрил документите, с които смята да докаже твърдението си, от целия регион прииждат хора, за да отдадат почитта си към "бедуина Обама", чието социално положение скочи до тавана. "Знаехме от години, но се страхувахме да говорим, защото не искахме да повлияем на изборите", заяви Абдул Рахман Шейх Абдула, 53-годишен член на местния племенен съвет в малкото бедуинско село Бир ал-Максур, в северния израелски район Галилея.

Екипът на Обама още е не отговорил на писмото, изпратено до него, в което племето обяснява роднинската връзка. Шейх Абдула се кълне, че има документи и снимки, които подкрепят твърдението му, но обещал на майка си да не ги разпространява, преди да ги покаже на Обама. Шейхът се надява да стане веднага щом неговият "роднина" влезе в Белия дом.