Блиндиран микробус разпиля 100 000 долара на улица в град Уайтхол, в американския щат Охайо, и предизвика невиждана радост сред минувачите, предаде АФП.

Парите били в чувал, който паднал от микробуса, без шофьорът да усети. Чувалът се разтворил и парите се пръснали на платното. Хората, присъствали на сцената, и шофьори, каращи коли зад микробуса, веднага изскочили на улицата и започнали да събират банкнотите. Според очевидец по лицата на събирачите била изписана невиждана радост, според друг свидетел хората се нахвърлили на парите като пирани на месо.

Полицаи, подпомогнати от служители в близък магазин за цветя, успели да съберат 10 500 долара. Полицията отправила призив към хората, взели банкноти, да ги предадат в близкото полицейско управление. Досега обаче само няколко съвестни граждани се отзовали и върнали парите.

Полицията проучва кадри от охранителни камери и от мобилни телефони на очевидци, за да открие хора, които са събрали част от разпилелите се банкноти и не са ги върнали.



През 1987 г. в град Кълъмбъс, също в щата Охайо, имаше подобен случай. Един милион долара изпаднаха от блиндиран фургон и бяха разграбени, пише БТА. Някои хора върнаха банкнотите в полицията, но по-голямата част от сумата не беше открита. Никой не беше арестуван тогава.