За всички наши теми и видеа до момента, както и предложения за нови, посетете фейсбук страницата ни Бърборани!

Когато сте тръгнали на "лов", винаги трябва да сте добре подготвени. За много от нас обаче свалките се оказват препъни-камък. Понякога, колкото и да се стараем, все нещо не се получава. Затова в днешната ни тема ще разгледаме най-ужасните подходи за свалки, най-глупавите начини да впечатлим някого и съвети как да се справим добре.

Излезли сте на среща, но като че ли не върви добре. Ето няколко знака, по които да познаете, че това не е за вас и свалката ви е ужасна:

Той или тя мълчи. Това е нормално за първа среща. Веднага, обаче се усеща кога мълчим, защото ни е притеснено и неловко и се чудим дали това, което ще кажем, ще е интересно, и между това да мълчим, защото се чудим какво правим там.



Друг лош знак е, когато каже, че трябва да си тръгне по-рано - много малко, след като сте се видели. На всеки пет минути се проверява колко е часът и сякаш отброява минутите. Не, това не е човекът за вас.

 

Друг подобен лош знак е, когато непрекъснато си проверява телефона - фейсбук, вайбър, туитър... Явно е, че са му по-интересни от вас други неща.

Ако тя или той започне да ви критикува още в началото, ако ви намира кусури непрекъснато - това не е вашият човек. Представете си какво ще е, ако сте по-дълго време заедно?!

Ето и история по този повод:

B диcĸoтeĸa ce cpeщaт страшна мaцĸa и eдин атлетичен младеж. Toй я питa:
- Иcĸaш ли дa нaпpaвим eдин фoĸyc?
- Иcĸaм, ĸaĸъв e?
- Bзимaмe тaĸcи, oтивaмe в нac, пpaвим, ĸaĸвoтo пpaвим и пocлe ти изчeзвaш...

А като става дума за неловки свалки и неподходящо подбрани партньори, ето пет знака, че може би се срещате с откачалка. На пръв поглед невинни знаци, които обаче могат да разкрият нестабилен характер:

Критикува всичко, което правите - винаги вие грешите и всичко, което той/тя казва, е правилно. Безгрешен е и затова се опитва да ви „поправи". Жена разказва как на среща мъжът й казал, че иска да й покаже нещо. Обяснил й как да държи приборите си, „както го правят британците", и настоял до края на вечерята да ги използва така.

Прекалено загрижените за здравето ви: казва ви какво можете и не можете да ядете, какво да и как трябва да спортувате, налага се за всяко нещо.

Иска да ви изолира от приятелите ви - няма нищо лошо, ако сами пренаредите приоритетите си и ако решите да прекарвате малко повече време с новата си свалка. Но внимавайте за истории от типа: „Той ми забрани да ходя на бар с приятелки, защото „само леките жени правели така".

Не подкрепя амбициите и интересите ви, които не са свързани с нея/него - не иска да сте твърде отдадени на работата си или да отделяте време за любимите си хобита.

Държи се с вас като с дете, което трябва да се надзирава на всяка крачка - как готви, как разхожда кучето, няма ви доверие, че можете да се справите и без менторство. За съжаление, такъв тип хора никога няма да гледат на вас като на равностойна половинка, така че по-добре прекратете срещите си. Жена разказва как поканила мъжа, с когото се срещала на вечеря. Приготвила специални ястия. А той си донесъл пиле, което сам сготвил, понеже й нямал доверие, че ще се справи, а бил придирчив какво яде.

Някои, пък не се навиват за свалки на живо, а действат по интернет.

Ето и най-ужасните свалки в социалните мрежи, чатовете и сайтовете за запознанства:

„Все в някакъв момент ще искам да те видя гола, за да съм сигурен, че искам да продължим да си пишем".

„Бас ловя, че кожата ти е мека като на бебе."

„Искам да те напляскам, непослушна маймунке!"

„Не съм луд, спокойно, но ти си толкова секси, че ми идва да се самоубия."

„Ще правим ли секс или да не си губя времето?"

„Много искам да правя секс с теб, въпреки че не си падам по блондинки. Имаш ли перука?"

„Ей, сладурче, искам да се опознаем по-добре. - Разкарай се! - Все тая, и без това си грозна...."

И все пак да не забравяме, че виртуалните запознанства се делят на два периода: до първата снимка и след това.

Затова бъдете внимателни на първа среща и при свалките:

Винаги бъдете изкъпани, сресани, епилирани и добре облечени. Не правете компромис с това!

Забравете пороците на първа среща - не отивайте пияни, не пушете твърде много. Всичко това прави много лошо впечатление.

Не говорете за бивши гаджета, бракове, съпрузи и т.н.

Не говорете за секс, бе хора, това е първа среща! Ако искате човек отсреща за една нощ - добре, но за по-дълго, това ще отблъсне.

Не говорете за проблемите си, където и да са те - вкъщи, в работата, с приятелите

Не казвайте, че сте влюбени в него! Толкова е рано!

В бара:

- От одеве все пия, пия... а ти не ставаш по-хубава.

Това накратко, а сега в подробности и стъпка по стъпка как да се държите, за да не се изложите при първа среща и при опит за свалка:

Съвети за външния вид:

Не носете неща, в които не можете да вървите, дишате, ядете и говорите;

Много е важно да изглеждате добре на среща, но не забравяйте, че все пак не трябва да сте като извадени от филм или реклама - твърде официални или нагласени със специални прически и грим. Това ще накара и двама ви да се чувствате неловко;

Не бъдете обаче и небрежни и немарливи към външния си вид - без анцузи, джапанки или пък да дойдете смазани след фитнес или мотаене с приятели;

- Изглеждаш много привлекателна днес!
- Ех, ти сигурно на всички красиви момичета казваш така...
- Не, на красивите им говоря други работи.

Съвети за поведение:

Не закъснявайте - никой не обича да виси и да чака;

Направете комплимент, но само ако сте искрени (това важи и за мъжете, и за жените). Но, мили дами, не правете „комплимент" от сорта на: „Страхотна кола" или „Леле, колко хубав часовник, сигурно е скъп...";

Бъдете решителни, не казвайте: „Ами, не знам, ти какво мислиш?" или „Ти реши". Това не означава винаги да налагате мнението си, но ако ви попитат например кой от двата ресторанта предпочитате, просто изберете единия;

Въпреки че прави добро впечатление мъжът да поиска да плати сметката, все пак предложете да си я поделите. Така и дамите ще направят добро впечатление, че не гледат на мъжа като на някой, който е длъжен да ги черпи при всяко излизане;

Ако сте си изкарали добре, кажете го на другия човек, така ще го поощрите да ви потърси по-бързо отново, ако и той си е изкарал добре;

За дамите - не правете секс още след първата или втората среща. Това понякога може да намали шансовете ви да имате сериозна връзка с човека, защото би могъл да си помисли, че не търсите нищо сериозно;

Не бъдете претенциозни при храната: „Не ям това", „Мразя онова", „Не ходя по такива ресторанти" - това може да раздразни както жените, така и мъжете. Вместо това - ако не обичате суши например, кажете: „Това звучи много добре, но има един страхотен ресторант, искаш ли да отидем там днес";

Не задавайте въпроси на другия през цялото време, ще го накарате да се почувства като на разпит. Но и не говорете само за себе си. Постарайте се да научите еднакво един за друг;

- Здравейте, красавици, аз се казвам Пешо, а вие?
- Ние - не.

Съвети за темите:

Опитайте се да опознаете другия човек, като започнете отдалече с рутинни и безопасни теми - за работата, хобитата, интересите; не атакувайте човека с: „Ти колко деца искаш?" или „Защо те заряза последното ти гадже, има ли ти нещо?";

Можете да разберете за амбициите и мечтите на другия, като разкриете вашите: какво искате да постигнете в работата, ученето и пр.;

Можете да споделите забавни и интересни истории за вас и приятелите си, но внимавайте да не разкривате притеснителни подробности: „Веднъж така се напихме, че започнахме да буйстваме и накрая ни арестуваха";

Шеги! Специалисти казват, че звукът на смеха предразполага другия човек, затова се смейте винаги, когато е уместно - на шегите на другия например. Но гледайте да не прекалявате, за да не изглеждате като луди и разбира се, не се смейте на чужд гръб и не се подигравайте;

И накрая: „Ще ти се обадя" - това е универсален завършек на срещата. Може да означава както, че ще се обади, така и че не иска повече да се виждате. Оставете на този, който е поел инициативата да звънне да прецени дали иска да излезете пак. Ако вие искате, го насърчете, като споделите, че сте си прекарали чудесно. Ако не искате, просто не вдигайте или измислете причина, поради която няма да сте на линия известно време;

Mлaдeж чaĸa нa cпиpĸaтa нa тpaмвaя и ce зaглeждa пo cтoящaтa дo нeгo ĸpacaвицa. Иcĸa мy ce дa я зaгoвopи, нo нe знae ĸaĸ.
B eдин мoмeнт ce пpecтpaшaвa и зaдaвa въпpoc:
- Извинeтe, нoмep 10 минaвa ли тyĸ?
- Mинaвa.
- A нoмep 12 минaвa ли?
- Mинaвa.
Cлeд минyтa мълчaниe oтнoвo:
- A-a-a, нoмep...
- Bижтe ĸaĸвo! - пpeĸъcвa гo дeвoйĸaтa. - Tyĸ минaвaт дocтa нoмepa, нo вaшият нямa дa минe.

В нета потърсихме мнението на хората относно първите срещи и неуспешните свалки, ето какво споделят те:

Мъж разказва: „Отидох да взема момичето, с което се запознах онлайн, но съм объркал адреса. Оказа се, че съм попаднал на откачалка, която излезе с мен, след като ме видя. Каза ми истината, чак когато седнахме на кафе".

Жена споделя: „Покани ме на вечеря у тях. По едно време изчезна в съседната стая и не се върна около 40 минути. Когато се притесних и отидох да проверя дали е добре, се оказа, че е заспал оттатък".

Друга разказва за своята среща: „Трябваше да се появи 25-годишен атлетичен мъж, с когото се запознах онлайн. Накрая дойде 50-годишен запуснат мъж, който ми обясняваше, че всъщност бил 25-годишен, затворен в тялото на 50-годишен".

Мъж споделя своя неприятен опит: „Излязох с жена, която не спря да се оплаква как не й вървяло с мъжете, колко била непривлекателна и непрекъснато ме питаше дали я намирам за хубава. Може би нямаше да е толкова отблъскваща, ако не беше постоянното й мрънкане".

Друг обяснява: „Момичето, с което излязох, ми разказа как доскоро се лекувала от депресия в специализирано лечебно заведение, а преди време опитала да нарани двама от бившите си приятели. По-голям ужас не бях изпитвал.".

Жена споделя: „Приятел ме уреди с негов познат, уверяваше ме, че сме перфектни един за друг. Оказа се, че мъжът върти тъърговия с трева, докато караше, натискаше клаксона, за да стряска случайни хора по улицата или им крещеше през прозореца. В края на срещата му казах, че повече няма да излизме. На следващия ден ми беше оставил няколко гласови съобщения, в които крещи името ми и затваря".

Ако все пак срещата е ужасна и няма как да се оправи, просто си тръгнете с достойнство. Може би не ви е писано да сте заедно. Все пак не забравяйте, че всичко трябва да е по взаимно съгласие!

Цялата ни рубрика може да чуете на Radio.DarikNews.bg