Президентът на Туркменистан, обвиняван от правозащитниците, че ръководи един от най-репресивните режими в света, композира и изпълни по телевизията коледна песен, в която прикани своите сънародници "да изпълняват мелодията на любовта", предаде Франс прес.

Клипът с оформление, напомнящо записи от "Евровизията", показва Гурбангули Бердимухамедов свирещ на бяло пиано в съпровод на синтезатор, поверен на 14-годишния му внук. Видеото бе излъчено от държавната телевизия и качено в интернет.

„Тиха нощ, свята нощ“ - световен коледен феномен с 200-годишна история (ВИДЕО)
 

"С чудесната си мелодия и искрения текст песента прониква дълбоко в душите на слушателите, оставяйки силно впечатление", коментира днес водещ на музикалната телевизия "Туркмен Овази".
 
Песента, озаглавена "Мечтание", е записана на английски, туркменски и немски език. Напомняйки за "кръговрата на живота", тя призовава: "Нека сърцата ни изпълняват мелодията на любовта".


Един световен коледен хит с почти двувековна история (ВИДЕО)
 
Президентът - с кафяв костюм, се усмихва в обектива на камерата, а на екран зад него се прожектират кадри с танцуващи снежинки.
 
Семейството на Бердимухамедов рядко се появява в предавания на националната телевизия, но любимият му внук Керимгули явно прави изключение. Държавните медии вече са показвали как пее заедно с дядо си и как печели победи в престижни надбягвания с коне, отбелязва АФП.

Сръбският вицепремиер изпя „Осман ага“ в чест на Ердоган (ВИДЕО)
 
Гурбангули Бердимухамедов управлява петмилионен Туркменистан - страна, богата на изкопаеми горива, от 2006 г., когато почина предшественикът му Сапармурат Ниязов. Новият държавен лидер установи култ към собствената си личност и негова златна статуя - също като на Ниязов, бе издигната в столицата Ашхабад, напомня агенцията.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА