Екипът на Слави Трифонов ще обжалва пред ВАС решението на Централната избирателна комисия за референдума. По закон това трябва да стане в 7-дневен срок. Нямам доверие на системата, най-малко имам доверие на ЦИК, заяви той пред bTV. С решение от 11 ноември ЦИК обяви официалните резултати от референдума, проведен на 6 ноември.

ЦИК: По-малко от 3,5 млн. души са се подписали за референдума

"Има много сигнали от наши доброволци, от наши зрители, участници в референдума, за нарушения, които не са отбелязани в това, което виждам. Затова изчаках, за да се запозная с това, което казва ЦИК, и с решението им. По закон аз и инициативният комитет ще обжалваме във Висшия административен съд и ще направим всичко възможно по законов път това решение да бъде премахнато, защото според мен то не е правилно, не е вярно", каза Трифонов.

Цветозар Томов съзря политическа интрига в скандала около референдума

Малко над 12 000 гласа не достигат на референдума, за да се превърне в закон. Това стана ясно от официалното решение, с което Централната избирателна комисия обяви резултатите от националното допитване. При изчисляването на вота ЦИК е взела предвид най-високото число - броят на намерените в урните пликове. В общо 345 протокола са открити грешки, които обаче не биха могли да се отразят на резултите от вота, категорично заявиха от ЦИК.

Повече вижте тук