Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица
66602

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица
  • Започва дългоочакваният ремонт на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица

Започва ремонтът на пътя до Парка за танцуващи мечки край Белица. След 4 дълги години на пропуски и обжалвания проектът по Програма развитие на селските райони в Белица на стойност почти 16 милиона лева ще бъде реализиран. Кметът на общината Ибрахим Палев подписа в София договор с изпълнителя-консорциум от фирми, съобщават от парка за танцуващи мечки. Проектът, освен ремонт на пътя до резервата, включва и ремонтни дейности на улици в селата Горно Краище, Краище и Дагоново и на водопровода и канализацията на Горно Краище и Дагоново.

Началото на проекта е поставено още на 23 октомври 2009 г., когато управникът подписа одобрения проект.

Проектът обаче има пропуски, поради което процедурата е спирана многократно. Спиранията се дължат и на обжалвания от загубилите участници в конкурса. Общинската администрация също допуска грешка при един от търговете.

"Сега остава само да внесем цялата документация във фонд „Земеделие", за да я проверят. Срокът е 1 месец, не вярвам да има проблем. Така че през октомври трябва да направим първа копка и работата на фирмата-изпълнител да започне на пълни обороти", съобщи Ибрахим Палев.



"Ще настоявам да се стартира работата от рехабилитацията на шосето до мечия парк, което е в окаяно състояние. Всичко зависи от времето и мнението на специалистите. Най-важното е, че дълго чаканите ремонти ще се случат", добави още кметът.

Липсата на добър път до Парка край Белица, който се намира само на 11км на север от града в полите на Рила, отказва голяма част от туристите решили да посетят туристическата дестинация. Преди години от пролетта до есента посетителите са били по 10 000, а през последните 3-4 години те намаляват до 3000 - 4000 души.

Други новини от Благоевград