Кметът на село Скутаре Георги Тимонов
37042

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Кметът на село Скутаре Георги Тимонов

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Управителят на Центъра за психично здраве в Пловдивд-р Инко Кехайов
  • Кметът на село Скутаре Георги Тимонов
  • Управителят на Центъра за психично здраве в Пловдивд-р Инко Кехайов

33-годишен преподавател в Университета по хранителни технологии е убил майка си в пловдивското село Скутаре.

На 12 януари в РПУ-Труд е постъпил сигнал, че мъжът, който е психично болен, буйства и хвърля камъни по автомобили и хора. Крум Николов Крумов е гл. асистент в катедрата по "Технология на млякото и млечните продукти" във висшето училище. Той преподава френски език.

След като е извършен обиск в дома му, е открита мъртва 59-годишната му майка - Диана Иванова. По първоначални данни жената е починала в резултат на множество удари с твърд предмет по главата.

„Потресени сме, такова нещо не сме очаквали от това семейство", заяви кметът на село Скутаре Георги Тимонов. Той обясни, че сестрата на Крумов е омъжена в София, а баща му, който е бивш кмет на селото, е починал преди три години. Според Тимонов убийството е извършено с особена жестокост. „Той е направил майка си на пихтия, удрял е с два чука", каза Георги Тимонов. По думите на кмета на Скутаре преподавателят по френски език досега се е представял като възпитан и отговорен човек.



Крумов е настанен в Центъра за психично здраве в Пловдив. Предстои да бъдат извършени психиатрична- и съдебно-медицинска експертиза. Преди година младият мъж отново е бил на лечение в Центъра, потвърди за Дарик управителят д-р Инко Кехайов.

Други новини от Пловдив