Интернет страница на Инициативен комитет за справедливо съдопроизводство ще бъде създаден направен в близко бъдеще.

Това каза председателят на комитета Росен Ангелов. В сайта ще бъде отделено място и за мнения по отношение на петимата полицаи обвинени в умишлено убийство на Ангел Димитров – Чората.

В момента в различни градове на страната тече подписка в подкрепа на полицаите осъдени на общо 91 години затвор, която е организирана от Инициативен комитет за справедливо съдопроизводство. На 9 ноември съдът осъди на 19 години затвор майор Мирослав Писов, а по 18 години затвор получиха капитан Иво Иванов, старши лейтенант Борис Механджийски и сержантите Георги Калинков и Янко Граховски.

Полицаите ще трябва да платят граждански искове и разноски по делото в размер близо 180 хиляди лева. 

38-годишният Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 година по време на полицейска акция “Респект” в Благоевград при опит да бъде арестуван.

Военна прокуратура образува проверка на правомерността на действията на полицаите. На следващия ден шефът на РДВР –Благоевград обяви, че полицаите нямат вина за смъртта на Димитров и се позовава на заключенията тройната съдебномедицинска експертиза, според която е починал от кардиогенен шок.