Водачът на джипа, който удари колата на Милен Цветков и отне живота му, е син на изпълнителната директорка на "Винпром Карнобат" - Десислава Николова, съобщи NOVA.

По нареждане на Гешев: Върховна прокуратура се зае с разследването на катастрофата, при която загина Милен Цветков

Дясната ръка на Миню Стайков отказа коментар за случилото се. „Нищо не мога да потвърдя”, каза тя, потърсена от NOVA. Междувременно стана ясно, че ще бъде проверен произходът на парите, с които е купен скъпият джип. Обект на инспекция ще бъдат и родителите на водача, причинил смъртоносната катастрофа.

Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесменът Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора. 


Задържаха дрогирания шофьор, който с джипа си отне живота на Милен Цветков

Малко по-рано днес главният прокурор Иван Гешев разпореди разследването на катастрофата, при която загина журналистът, да мине на специален отчет на апелативната и Върховната прокуратура. Ще бъде поискано и удължаване на мярката за неотклонение на 72 часа на шофьора.

Трагедията се разигра около 18.00 часа навръх Великден на кръстовището на бул. "Черни връх" до столичен мол. Докато чака на червен светофар, Милен Цветков е пометен от колата на 22-годишния водач, който е нямал дори спирачен път.

Джипът на водача, оказал се и дрогиран, се забива отзад в автомобила на журналиста. Ударът е толкова силен, че джипът на Цветков изхвърча на 20 метра навътре в кръстовището.

Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София

По неофициална информация, в колата с 22-годишния водач е имало още едно момче, което е избягало и се издирва, както и момиче, останало на място. Пътуващите в джипа са невредими.