Ивайло Борисов-Ториното проговори за екшъна на Околовръстното, при който четирима охранители пребиха с метални палки шофьор. Той твърди, че не е бил в колата, макар тя да е негова собственост.

Инцидентът стана вчера около 17.40 ч. След екшъна пострадалият сам успял да стигне до болница.

Четирима мъже са задържани за побоя над шофьор в София

Ивайло Борисов обяви, че арестуваните мъже били на работа при него на изпитателен срок и нямали трудови договори, съобщава бТВ.

"Охранителите ми разказаха, че са били засечени от някаква баничарка, а след това шофьорът на колата е започнал да ги замеря с шишета от минерална вода. Те са били принудени да спрат", поясни Борисов. 



"След като са слезли от колата, шофьорът пръв ги е нападнал с метална палка, а те са се принудили да отвърнат. Тези момчета не са някакви махленски биячи, били са предизвикани", допълни още Ториното.

Междувременно стана ясно, че видеото, заснето от съпругата на пострадалия мъж, ще бъде прието като доказателство по случая. Прокуратурата вече е поискала да се направи експертиза на кадрите, съобщи БНТ.

Прокуратурата е амбицирана максимално бързо четиримата задържани за наглото нападение да бъдат изправени пред съда. Главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно съвещание с професионалното ръководство на МВР.

Ако бъдат признати за виновни за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди, охранителите могат да получат от две до десет години затвор.

Четирима охранители - Христо Христов, Александър Гечев, Георги Близнаков и Мартин Марков, пребиха 30-годишния Васко Наумов и съпругата му Мария Димитрова на Околовръстното шосе на София в сряда.

Гардовете са с повдигнати обвинения за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда, съобщиха от прокуратурата. Всеки от тях е криминално проявен. В досиетата им има регистрации и присъди за грабеж, измама, изнудване, побоища, кражба на кола, шофиране в пияно състояние, неплащане на издръжка, участие в организирана престъпна група. Всички са бивши и настоящи спортисти.

Жертвите на нападението Васко Наумов и Мария Димитрова също са бивши спортисти, допълва "24 часа". Димитрова е една от водещите състезателки в националния отбор по троен скок. Участвала е на световни и олимпийски игри. Наумов е бил състезател по скок на дължина.