Роднините на българските медици в Либия имат право само на три свиждания на близките си. Това заяви пред Дарик радио посланикът на страната ни в Джамахирията Александър Олшевски.

„Първоначално роднините на медиците имаха разрешение за всекидневни визити от 9 до 17 януари”, каза още Александър Олшевски. По думите на доктор Здарвко Георгиев международния отзвук след повторното произнасяне на смъртните присъди на петте български сестри е подразнил Либийския лидер Кадафи и това е неговата реакция.

Българският посланик в Либия Александър Олшевски каза, че роднините на осъдените на смърт медицински сестри са посетили близките си в затвора Джудейда днес по обяд, но им е било казано, че имат право само на общо три свиждания.Чрез ефира на Дарик радио посланик Олшевски призова фондация „Кадафи” да разреши казуса и близките на сестрите да имат право на всекидневни свиждания в затвора Джудейда.

Според доктор Здравко Георгиев либийските власти искат да покажат нещо с отказа си за свиждане. 

Роднините на подсъдимите в Либия български медици заминаха за Триполи на 9 – ти януари. До 17 януари в Либия ще бъдат синът на доктор Здравко Георгиев - Мариян, дъщерята на Валя Червеняшка – Антоанета, майката на Кристияна Вълчева – Зорка, снахата на Валентина Сиропуло – Цветанка, майката на Нася Ненова – Станка, както и синът на Снежана Димитрова – Ивайло.