1000 лева са събрали за стачкуващите учители родители на деца от разградското училище „Васил Левски”. Парите ще бъдат връчени на педагозите, които да ги разпределят между най-нуждаещите се сред тях.

Стачкуват 14 от 74-те учебни заведения в Лудогорието. Пред Регионалния инспекторат по образование ще има мълчалив протест.

Обмисля се завеждане на индивидуални съдебни искове срещу министър Даниел Вълчев заради накърняване на достойнството и авторитета на педагозите, а от вторник гладна стачка обявява 60-годишният Венцислав Стоянов – възпитател в средношколското общежитие в Разград.

Няколко от стачкуващите в Пловдив училища и детски градини временно ще приемат децата от днес, съобщи пред Дарик председателят на Независимия учителски синдикат в Пловдив Валентина Павлова. Причината е, че учителските колективи там са обявили двудневен или тридневен ефективен протест и започва да тече седемдневната процедура за трансформацията му в безсрочен.



Само за тази седмица ще бъде възстановен учебният процес в основно училище “Кирил Нектариев”, в детските градини “Родина” и “Светлина”, посочи Павлова. В единния стачен комитет на трите учителски синдиката няма данни за прекратяване на стачката в нито едно заведение в Пловдивска област.