17-годишният Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, е заподозрян за три грабежа на пари от оборота на бензиностанции в София, пише „Труд", като се позовава на данни от полицията.

Младежът, когото в квартала наричат Малкия мозък, по прякор на баща му, бе разкрит миналия четвъртък. Предишната вечер към 23,30 ч той нахлул маскиран и въоръжен в бензиностанция на столичния булевард "Г. М. Димитров". Там задигнал 230 лв. от касата и цигари, след което отпътувал с "Пежо" с бургаски номера.

Касиерката натиснала паник бутон и за по-малко от 2 минути пристигнал патрул на частната охранителна фирма. Гардовете видели „Пежо"-то и съобщили на полицията описанието му и посоката, в която отпрашва. Патрули от Седмо РПУ настигнали колата близо до Студентския град. Грабителят скочил в движение, а ченгетата заловили само шофьора. В купето обаче бил намерен сакът със задигнатите пари и цигари, маската, бойният пистолет и дори мобилният телефон на Георги Иванов. Задържаният шофьор Христо Шавов издал кой е приятелят му. Обяснил, че няма нищо общо с грабежа и през цялото време мислел, че депутатският син слязъл да си купи цигари от бензиностанцията. Така Шавов останал само свидетел по делото.

"Срещу Иванов е повдигнато обвинение за грабеж. Тъй като е непълнолетен, неосъждан и с установена самоличност, наложена му е мярка "Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая", съобщиха от Софийска районна прокуратура.



Освен за нападението срещу ОМВ, Малкия мозък е заподозрян за още два грабежа от столични бензиностанции. Имало вече сигурни доказателства, че той е маскираният нападател, който на 4 март т.г. нахлу с пистолет в "Лукойл" на същия булевард "Г. М. Димитров", близо до "Симеоновско шосе". Тогава бяха задигнати около 200 лв.

Третият грабеж, за който проверяват депутатския син, е от края на януари в кв. "Сухата река". В този случай обаче нападателите са били двама и се смята, че Иванов е действал с неизвестен досега съучастник. Във всеки от случаите полицията разполага със записи от охранителни камери, анализите на кадрите от тях продължават.