Най-вероятно осъдителната присъда по случая ще бъде излежавана на турска територия, заяви главният секретар на МВР
Разследването за смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров, прострелян на българо-турската граница е в напреднала фаза и предстои произнасяне на съда в Турция, коментира пред журналисти главният секретар на МВР Петър Тодоров. Уверение за това той е получил при срещите си в края на миналата седмица с турските власти. Най-вероятно осъдителната присъда по случая ще бъде излежавана на турска територия, допусна главен комисар Тодоров.

По повод инцидента в района на град Трън, където трима младежи бяха намерени мъртви, Тодоров коментира, че обект на проверка са всички възможни версии и сигнали. Освен това са назначени и редица експертизи, които ще посочат причината смъртта на тримата мъже.

Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър Бъчваров

Тодоров заедно с началници на главни дирекции и част от ръководството на МВР присъства на празнична церемония пред Паметника на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи, където бяха поднесени цветя по повод професионалния празник на Гранична полиция. 

Трябва да отдадем своето уважение и да изкажем благодарност на хилядите гранични полицаи, които са героите на тази година и във времето назад, каза Петър Тодоров. 
Ралица Николова/БТА