Състав на Софийския районен съд разпита петима свидетели по делото за хулиганство срещу Димитър Ходжев, известен като Митьо Крика, съобщиха от съда.

След разпита на третия свидетел делото е продължило при закрити врата по искане на прокуратурата. Съдът е отложил делото за 28 февруари, за да се съберат допълнителни доказателства - разпечатка от мобилен оператор и установяване на още свидетели - очевидци на катастрофата, предизвикана от подсъдимия, се посочва в съобщението.

Митьо Крика е обвинен в хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост. В обвинителния акт се твърди, че на 11 август около 14 ч в столичния квартал "Лозенец" той извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като ударил с юмрук страничното стъкло и предната лява врата на "Фолксваген Поло".

Според прокуратурата подсъдимият е нанесъл удари върху тавана на автомобила, счупил с крак предния ляв мигач и блъскал по предния капак на колата. Ходжев ругаел и заплашвал пътниците от фолксвагена. Според обвинението Ходжев се държал хулигански, след като предизвикал катастрофа поради неспазване на предимство, докато управлявал своя "Нисан".