Разнобой в Обединените патриоти заради срещи с Корнелия Нинова
97256

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Разнобой в Обединените патриоти заради срещи с Корнелия Нинова
  • Разнобой в Обединените патриоти заради срещи с Корнелия Нинова
Пореден разнобой в Обединените патриоти, този път заради среща с лидера на БСП Корнелия Нинова. Днес тя разговаря с Красимир Каракачанов, а в четвъртък ще се срещне с Валери Симеонов. Това предизвика гнева на коалиционния им партньор Волен Сидеров.

Поканите за разговори към Корнелия Нинова дойдоха от страна на Каракачанов и Симеонов. Тя ги прие с уговорката да бъдат публични. Лидерът на "Атака" разкритикува решението им, предупреди, че не е упълномощавал никого да разговаря с партия извън управляващата коалиция и отмени заседанието на парламентарната група.

Действията му обаче не стреснаха Каракачанов и той се появи в уречения час на уреченото място, за да разговаря с Нинова – за модернизацията на армията и за промените в закона за вероизповеданията. В петък бяха внесени два проектозакона – единият на ГЕРБ, БСП и ДПС, и друг, дело на работна група на Каракачанов.

"При положение че всички знаят, че аз работя по този въпрос, се внася законопроект", каза Каракачанов, като допълни, че това не го обижда. 

В отговор на журналистически въпрос за отношенията в парламента, Каракачанов каза: "Отношенията на ниво правителство са прекрасни, с премиера Борисов нямам проблем и той няма с мен, надявам се. Но явно скърцат колелата на каручката в парламента", каза вицепремиерът и съпредседател на ОП.

След срещата Нинова съобщи, че са поставили и въпроса за оставка на правителството. "Правителството "Борисов 3", в което и те участват, е вредно за България и трябва да си подаде оставката и да си ходи. Ние смятаме, че това правителство е провал и че трябва да си ходи", каза лидерката на БСП Корнелия Нинова за пореден път. От думите й стана ясно, че Каракачанов ѝ отговорил, че е нормално опозицията да мисли така.

По-рано през деня вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че не смята да се отчита пред когото и да било за срещите си. И смята в четвъртък да се срещне и той с Корнелия Нинова.