среща Каракачанов Нинова
среща Каракачанов Нинова / БГНЕС
Разнобой в Обединените патриоти заради срещи с Корнелия Нинова
97256
Разнобой в Обединените патриоти заради срещи с Корнелия Нинова
  • Разнобой в Обединените патриоти заради срещи с Корнелия Нинова
Пореден разнобой в Обединените патриоти, този път заради среща с лидера на БСП Корнелия Нинова. Днес тя разговаря с Красимир Каракачанов, а в четвъртък ще се срещне с Валери Симеонов. Това предизвика гнева на коалиционния им партньор Волен Сидеров.

Поканите за разговори към Корнелия Нинова дойдоха от страна на Каракачанов и Симеонов. Тя ги прие с уговорката да бъдат публични. Лидерът на "Атака" разкритикува решението им, предупреди, че не е упълномощавал никого да разговаря с партия извън управляващата коалиция и отмени заседанието на парламентарната група.

Действията му обаче не стреснаха Каракачанов и той се появи в уречения час на уреченото място, за да разговаря с Нинова – за модернизацията на армията и за промените в закона за вероизповеданията. В петък бяха внесени два проектозакона – единият на ГЕРБ, БСП и ДПС, и друг, дело на работна група на Каракачанов.

"При положение че всички знаят, че аз работя по този въпрос, се внася законопроект", каза Каракачанов, като допълни, че това не го обижда.

среща Каракачанов Нинова
БГНЕС

В отговор на журналистически въпрос за отношенията в парламента, Каракачанов каза: "Отношенията на ниво правителство са прекрасни, с премиера Борисов нямам проблем и той няма с мен, надявам се. Но явно скърцат колелата на каручката в парламента", каза вицепремиерът и съпредседател на ОП.

След срещата Нинова съобщи, че са поставили и въпроса за оставка на правителството. "Правителството "Борисов 3", в което и те участват, е вредно за България и трябва да си подаде оставката и да си ходи. Ние смятаме, че това правителство е провал и че трябва да си ходи", каза лидерката на БСП Корнелия Нинова за пореден път. От думите й стана ясно, че Каракачанов ѝ отговорил, че е нормално опозицията да мисли така.

По-рано през деня вицепремиерът Валери Симеонов заяви, че не смята да се отчита пред когото и да било за срещите си. И смята в четвъртък да се срещне и той с Корнелия Нинова.