При ежедневен обход в малките населени места, землищата и природните местности в района, на 2 юни криминалисти на участък „Градец“ към Районно управление-Котел открили незаконна кариера за добив на подземни богатства-инертни материали.

Разкриха незаконна кариера край Шишманци

Незаконни изкопи били забелязани в местността „Бъчвен“, източно от село Градец. Установен е мъжът - 37-годишен жител на селото, добивал материала без необходимото разрешително и документи.

Деянието е криминализирано от края на миналата година. В този период служители на участък „Градец“ извършват редовни обходи и проверки за незаконен добив на градешки камък, както и проверки на превозни средства за транспортирането му.

РИОСВ издаде акт за нарушение на фирмата, стопанисваща кариерата до село Белащица


Част от превантивните действия за превенция срещу незаконния добив, предприети от участък „Градец“,  включват и срещи със земеделски производители, собственици на земя и местното управление на селата Градец, Медвен и Мокрен.

До момента за незаконен добив на инертен материал в РУ-Котел са образувани 10 досъдебни производства, по които са задържани 13 лица.