"Съдбата подреди така нещата, че така наследих министерството от него. Той тогава ми каза, че е дошъл здрав там, а си е тръгнал с шепа лекарства. Напрежението е голямо". Това сподели председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов за периода, когато беше бивш министър на културата (бел. ред. - в първия и втория кабинет на Бойко Борисов).

"Попита за сина си в Америка кога ще се върне. Това му бяха последните думи. Странното е, че аз бях на ръба да си отида, но имаше един феномен, който изживя и Стефан. Професорът тогава каза, че единствените хора, които са искали да го видят, бяха племенницата му, доведеният му син, както и сина му в Америка. В такива моменти наистина е странно е как питат човек, болен от рак, как е. Той няма как да е добре. Правилният въпрос е от какво имаш нужда", заяви той.

Ламбо спасил два пъти живота на Йосиф Сърчаджиев (ВИДЕО)

Рашидов си спомня и кога за пръв път са се запознали. "Преди трийсетина години някой го доведе на моя изложба и тогава се запознахме. Тогава той явно е харесал това, което правя, а аз още отпреди това харесвах неговите изяви. Децата играеха ролята на Сергей (бел. ред. от сериала "На всеки километър")".

"Имахме идеологически различия - аз  съм по-либерален, той не предаде вярата си. Изключителен талант - няма синьо, няма червено, няма зелено. Културата може да обедини доста неща, а политиката да ги разедини", допълни бившият министър на културата.

 
NOVA