"Ранобудните студенти", окупирали Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", в съобщение до медиите заявяват, че очакват МВР да обяви ясни мотиви за задържането на блогъра Асен Генов.

"Научихме, че сутринта са били арестувани двама от участниците в окупацията и блогъра Асен Генов", пишат протестиращите студенти. Заставаме зад тях с пълна морална подкрепа и очакваме МВР да обяви ясни мотиви за задържането им.

Настояваме за освобождаването им в най-кратък срок, заявяват в съобщението "Ранобудните студенти".

Те посочват, че не искат да дискутират въпроси за образованието с представителите на властта, защото не ги интересува точният начин, по които те мислят да го съсипят. "Окупацията на университетите ще е устойчива по отношение на кабинета", заявяват "Ранобудните студенти".



Блогърът и активен участник в антиправителствните протести Асен Генов бе арестуван на ул. "Позитано" 20, където заедно с още няколко души оцветявали в розово паметника пред входа на централата на БСП. Заедно с Генов са задържани още петима души: Живко Занков, Марта Георгиева, Давид Станчев, Никола Спотинов - активни членове на ДСБ. При задържането конфликт с полиция не е имало.