Държавният глава Румен Радев поздрави президента на Френската Република Еманюел Макрон по случай Националния празник на страната – 14 юли.
 
"Вярвам, че историческите връзки, активният политически диалог и двустранното сътрудничество във всички области от взаимен интерес, както и в съюзите, в които членуваме, ще продължат своето възходящо развитие за благото и просперитета на нашите граждани и страни", заявява президентът Румен Радев в поздравителния си адрес.

Франция чества Деня на Бастилията, български войници ще се включат в парада
 
Държавният глава изразява високата си оценка за усилията, които Френското председателство на Съвета на Европейския съюз вложи през първата половина на 2022 г., за постигане на приоритетите на ЕС и за справяне с предизвикателствата пред европейския континент.

Множество военнослужещи от източноевропейски страни са поканени да вземат специално участие в парада. Очаква се, че около 6300 военни и служители на службите за сигурност ще вземат участие в днешния парад. Те ще маршируват, ще пилотират самолети и ще яздят коне. Парадът ще бъде открит с преминаване на гостуващите войници от балтийските страни, Полша, Чехия, Румъния, България, Унгария и Словакия. 
Президенство на РБ