В участъка Стара Загора – Змейово от маршрута Стара Загора – Горна Оряховица пътнически влак вчера е бил обстрелван с камъни, съобщиха от БДЖ. В резултат на атаката един от пътниците е ранен в главата.

Влаковият персонал е повикал спешна медицинска помощ и пострадалият е бил незабавно откаран в болницата в Казанлък. По пътническия влак няма нанесени щети, тъй като летящият към композицията камък е влязъл през един от отворените прозорци на вагона, обясняват от железопътната компания.

Малко по-късно вчера друг пътнически влак от Свиленград за Пловдив е обстрелван от двете страни с камъни при пристигането му в гара Първомай. При този случай няма пострадали пътници или служители на железницата, но са нанесени материални щети върху един от вагоните.

Подобни вандалски нападения във влаковете застрашават живота и здравето на хората, реагират от БДЖ. Според тях е необходима по-голяма ангажираност от страна на местните власти с разяснителната работа в училищата и осигуряването на полицейски автопатрули в районите, където има случаи на обстрелване на влакове с камъни.