Жителите на девинското село Триград са потънали в скръб, родителите на 16-годишния Кристиян са в шок, а местните жители са потресени от трагедията. Всички се надяваха да открият Кристиян жив, но за съжаление той вчера бе открит мъртъв в подножието на една от скалите, която е с височина повече от 120 м. Мястото е труднодостъпно. И въпреки че са минавали от там много пъти, хората, които търсиха Кристиян, не са успели да видят тялото на момчето.

За смъртта му има две версии до момента. Едната е, че е сложил край на живота си, а другата, че се е подхлъзнал и е паднал от високата скала.

Днес е погребението на младото момче.

Откриха мъртъв 16-годишния Кристиян, който блъсна туристи край Триград
 
Първоначалните данни от извършената аутопсия потвърждават версията, че момчето е починало още в нощта на катастрофата, при която той удари с кола четирима пешеходци. Съдебно-медицинската експертиза все още не е изготвена напълно, но се натрупват все повече данни, че младежът се е самоубил, скачайки от скалата след преживения шок.
 
Смъртта вероятно е настъпила още преди 14 дни.
 
Кристиян изчезна след полунощ на 9 юли, когато с колата на баща си блъсна туристи край Триград. По тялото са открити множество фрактури, получени при падането от скалата. Ученикът е паднал или скочил от около 120-метрова скала, в подножието на която се намира входът на пещерата „Дяволското гърло”.


Алпинисти ще вадят тялото на Кристиян
 
„Случи се най-лошото. За всеки проблем има решение. Цялото село е в шок. Едно младо момче си отиде заради една малка грешка”, каза пред NOVA кметът на селото.
 
По думите му мястото е труднодостъпно. И въпреки че са минавали от там много пъти, не са успели да видят тялото на момчето. „За мен се е самоубил, защото е много отговорно дете. Помислил си е, че ги е убил и не е могъл да го понесе”, каза кметът.

Васил Сакалев, който живее в района, сподели пред Дарик, че според него момчето не е могло да понесе случилото се.
 
"Потресени сме от случилото се. Голяма загуба. Всички са в траур. Много съжаляваме за загубата. Страхотно момче беше, но това нещастие буквално разтърси нашето село и всички околни", каза Сакалев.
 
"За момчето никой нищо лошо не е казал. Просто обстоятелствата се стекоха неблагоприятно за него. Явно не е успял да го понесе. Все пак на когото и да се случи, няма да му бъде никак лесно да се справи с това", допълни още той.

Самоубийство е сред версиите за смъртта на Кристиян, предстоят експертизи
 
Издирването на Кристиян се превърна в спасителна акция, която обаче 14 дни по-късно завърши трагично.