До края на ноември ще бъдат оповестени резултатите от проверката на комисията по досиетата за миналото на политиците от изпълнителната власт. Това съобщи председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов в интервю за предаването „Денят” на Дарик.

Предстои комисията да извърши проверка на всички кабинети от 1990 година досега, обясни Костадинов и прогнозира, че резултатите ще бъдат оповестени до края на месец ноември.

По думите на Евтим Костадинов, бившият председател на комисията Методи Андреев нарушава закона, изнасяйки информация в медийното пространство преди проверката на лидера на НДСВ и бивш премиер Симеон Сакскобургготски. „Ако това говорене е подплатено с документи, и тези документи са в него вместо в комисията по досиетата, това е грубо нарушение на закона, за което са предвидени строги санкции”, категоричен бе Евтим Костадинов.

В ефира на Дарик Методи Андреев се защити и отрече версията на Костадинов, че изнасяйки тази информация, нарушава закона. Бившият председател на комисията призова: „Г-н Евтим Костадинов да не говори неща, които не са му ясни”, като същевременно нарече „предубеденост” твърденията на наследника си.