Прокуратурата повдигна обвинение на Хамстера
54761

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Прокуратурата повдигна обвинение на Хамстера
  • Прокуратурата повдигна обвинение на Хамстера

Прокуратурата повдигна обвинение на Антон Петров-Хамстера, който беше задържан за подготвяне на тежко престъпление.

Хамстера е обвинен в ръководене на организирана престъпна група за трафик на хора и склоняване към проституция. Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова.

Обвинение е повдигнато и на Мирослав Йончев, известен с титлата си Мистър България от 2003 г., и на охранителя Цветко Цветков.

Проститутки и потърпевши са свидетелствали срещу групата на Хамстера, обясниха от прокуратурата.



Във вторник вечерта за трети път в рамките на по-малко от два месеца обвиняемият по делото "Октопод" Антон Петров-Хамстера беше задържан. Той беше арестуван, след като по своя воля и с адвоката си Ваня Траянова се появи в ГДБОП, за да разбере защо личният му автомобил и шофьорът му са заловени час по-рано.

Румяна Арнаудова отказа да уточни дали модната агенция е използвана като "параван" на престъпната група. По-рано от МВР съобщиха, че при специализирана операция на летище София са спрени за проверка непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция, и придружаващият ги мъж. При същата операция е задържан и мистър България от 2003 г. Мирослав Йончев.

Според данните на разследващите Йончев заедно с 26-годишният охранител Цветко Цветков са събирали парите от проституция и ги предавали на Хамстера.

Разследването срещу престъпната група е започнало през 2010 г., но едва сега са събрани достатъчно доказателства, за да се повдигне обвинение, обясни Арнаудова.