Часове наред полицаи и следователи извършваха следствени действия в дома на Десислава Пешева - майката на Кристиан Николов, който дрогиран предизвика катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Къщата се намира в центъра на София. 

Съседи, пожелали анонимност, разказаха, че около десетина цивилни служители на МВР влезли към 18:00 ч. в двуетажното здание, посочва NOVA.

100 000 лева гаранция за майката на шофьора, предизвикал жестоката катастрофа с Милен Цветков (СНИМКИ)

Къщата редовно била използвана за купони на компании от млади хора, разказват още обитателите на съседните кооперации.


Гостите на Кристиан обаче не създавали проблеми и не се е стигало до викане на полиция заради силна музика или шум.

Пред къщата често спирали луксозни коли.

Съседите твърдят още, че са виждали и Кристиан, но тъй като не бил конфликтен и не създавал проблеми в квартала, не му обърнали особено внимание.

Шокиращи кадри: Поне четирима пешеходци са се разминали на косъм от сблъсък с джипа

По-рано днес на жената беше повдигнато обвинение за това, че е предоставила ключовете на колата си на Кристиан, който е шофирал под влиянието на наркотични вещества. На Николова бе определена гаранция от 100 000 лева.



22-годишният Кристиан Николов, който предизвика тежката катастрофа, в която загина Милен Цветков, е привлечен като обвиняем и остава в ареста за 72 часа, като се очаква прокуратурата да поиска и постоянния му арест от съда.

Обвиняемият за катастрофата, причинила смъртта на Милен Цветков, остава 72 часа в ареста (СНИМКИ)

За двамата пасажери в колата на Николов, мъж и жена, са събрани данни за това, че са затаили истина. Прокуратурата е изпратила данните в районната прокуратура за образуване на друго дело, по което да им бъдат повдигнати обвинения.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури.