Двама души са задържани във връзка с инцидента
Мъж почина, след като беше намушкан във влака
99690

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Мъж почина, след като беше намушкан във влака
  • Мъж почина, след като беше намушкан във влака
50-годишен мъж беше убит, защото направи забележка на двама роми, че са си качили краката на седалките във влака. Евентуалните извършители бяха задържани. Установено е, че те са криминално проявени брат и сестра от Ихтиман. Пострадалият, който също е от ромски произход, бил намушкан с нож от жената, след като отправил забележката си. Двамата арестувани избягаха от местопрестъплението, но полицията успя да ги хване около 30 минути, след подадения сигнал. Заради случилото се бързият влак от Истанбул, минаващ през Пловдив за София, в който стана убийството беше спрян, а 120-те пътници от него бяха пренасочени и настанени е следващия преминаващ влак.
 
Около 08:00 ч. тази сутрин 50-годишният мъж направил забележка на мъжа и жената за това, че са си качили краката на една от седалките във влака. Коментарът предизвикал скандал, а той довел до това жената да намушка с нож отправилия забележката. Пострадалият е намерен от пътници във влака. Веднага е подаден сигнал на 112. Влакът е бил спрян във Вакарел. Екипи на Спешна помощ пристигнали на мястото 16 минути по-късно. За съжаление обаче, въпреки усилията на медиците мъжът починал в линейката на метри от болница “Св. Анна” в София.

Директорът на ОДМВР-София ст. комисар Николай Спасов обясни, че двамата евентуални извършители са от Ихтиман и първоначално са избягали от местопрестъплението.

Евентуалните извършители на деянието са задържани. Две са лицата - мъж и жена. Мъжът е на 38 години, криминално проявен. Жената е на 48 години, криминално проявена. Инцидентът е станал вътре във влака, в купето. Двамата задържани са от Ихтиман. Те са пътували за София. Те са задържани в село Вакарел, като са се опитвали да избягат, опитали са се да скрият оръжието“, посочи Спасов.

 
Жертвата също е от ромски произход и живеела в столичния квартал „Толстой”. Влакът е спрян в района на Вакарел. В композицията се извършваха огледи и следствени действия, което не позволяваше влакът да продължи своето пътуване. Създадена беше организация за обезпечаване на пътуването за всички 120 пътници като те бяха пренасочени и настанени в следващия преминаващ влак, а именно бързият влак от Пловдив за София, който е потеглил от гара Вакарел в 09:12 ч. 

Полицията призовава всички пътници от влака, които не са били установени и разпитани, да се свържат с МВР, за да дадат повече подробности.