Митнически служител се оплака, че бил уволнен заради проверка на Мишо Бирата
70646

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Митнически служител се оплака, че бил уволнен заради проверка на Мишо Бирата
  • Митнически служител се оплака, че бил уволнен заради проверка на Мишо Бирата

При проверката на бирената фабрика на покойния вече бизнесмен Михаил Михов - Мишо Бирата, са били установени множество нарушения по Закона за акцизите и данъчните складове. Това разказа във временната комисия, която разследва случая, експертът от Агенция „Митници" Иван Манев, който е ръководил проверката.

По думите му малко след действията им, той е бил неправомерно уволнен и обвини тогавашният премиер Бойко Борисов и ексшефът на Митници Ваньо Танов за това.

Пред депутатите уволненият служител на Агенция „Митници" разказа, че при проверката бирената фабрика е изглеждала като „разграден двор" -липсвали са заграждения, измервателни уреди, дневници за складови наличности и различни задължителни документи.

„Намерихме и рецептурник, в който подробно беше описано как да се произведе етилов алкохол от стара бира", уточни Манев.



При проверката е намерена и тетрадка, в която е записано и по дати количеството произведено спирт, която е предал по процедура в надзорното митническо управление в Лом. Манев разказа, че малко след това е бил уволнен от агенция Митници.

„След като написах тази докладна на малко по-късен етап, няколко пъти директорът на моята дирекция ми каза, че ще бъда уволнен, тъй като съм ударил хора на генерала - не на Ваньо Танов, а на друг генерал", допълни той.

Депутатите решиха на следващото заседание на комисията да поканят бившият директор на агенция Митници Ваньо Танов за изслушване.