Медици от „Пирогов” излязоха на протест. Целият екип на Клиниката по детска хирургия се събра пред сградата на лечебното заведение, за да покаже подкрепа към началника си проф. д-р Христо Шивачев.

Какво става в „Пирогов“: Шефът на Клиниката по детска хирургия – „скъсан“ на конкурс за същия пост

Както Dariknews.bg писа по-рано националният консултант по детска хирургия и настоящ шеф на Клиниката по детска хирургия в болница „Пирогов“ проф. д-р Христо Шивачев бе отхвърлен като кандидат за същия пост. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на „Детска хирургия-Пирогов“. Там беше споделен документ, който представлява съобщение от председателя на комисията, която провежда конкурса за началник на клиниката, до проф. Шивачев.

Според въпросното съобщение професорът „не е класиран“ като кандидат за началник на Клиниката по детска хирургия, тъй като писмената програма, която е представил, е оценена с 4.14, а за да премине към следващия кръг е нужна оценка 4.50. „В класирането могат да участват кандидатите, получили оценка не по-малко от 4.50 в трети етап на конкурса – събеседване“, се посочваше още в официалното съобщение от председателя на комисията. 
nova.bg